lördag 11 juli 2009

Biten

Nu under de här otroligt regniga dagarna har jag läst en roman som heter Biten. Den är skriven av Kelley Armstrong. Det var hennes debutroman men det tycker jag inte märktes alls, kändes som att hon hade skrivit många romaner förut.

Boken handlar om Elena. Elena är inte som vilken vanlig 30årig kvinna som helst. Hon är varulv. För många år sen blev hon tillsammans med en man, Clay. De var båda jättelyckliga och de skulle förlova sig. En dag när Clay tagit med sig Elena till sitt hem - Stonehaven, kommer plötsligt en stor hund in i rummet där Elena sitter med Clays pappa Jeremy. Hunden biter Elena men hon förstår inte vilket öde som nu väntar henne. Det var Clay som avsiktigt hade bitit Elena. Clay blir ivägskickad av sin pappa och får inte komma hem på flera år för vad han gjort. Under tiden får Elena stanna på Stonehaven och bli upplärd hur hon ska kunna leva som varulv. Hon hatar allt, hon hatar Jeremy, hon hatar Clay. Men hon lär sig att leva som varulv, tillslut.

Elena lämnar Stonehaven och flyttar till Toronto. Där försöker hon att skaffa ett normalt liv, hon har lämnat Clay och lever nu med en annan man, Philip. Plötsligt hör de av sig från Stonehaven, hon måste åka dit. Hon ljuger för Philip och säger att hon måste åka till några släktingar. Efter detta händer det ena efter det andra och mord efter mord begås.

Kommer Clay få tilbaka Elena som han så innerligt önskar, kommer Elena kunna lämna Philip och Toronto, kommer de ens överleva på Stonehaven?

Det var en riktigt bra och spännande bok, och jag började faktiskt tvivla på hur allt elände skulle sluta. Det här var mitt boktips, perfekt om ni vill ha lite fantasy i en grå och regning vardag!

Inga kommentarer: