söndag 17 maj 2009

Gömda - Liza Marklund

Gömda är en verklighetsbaserad roman av Liza Marklund. Maria Eriksson lever ett vanligt Svensson liv, hon jobbar på en bank i sin hemort och spenderar mycket av den tid som blir kvar tillsammans med sina vänner. Efter en tid så förälskar hon sig i den mystiske mannen med de svarta ögonen, de förlovar sig och hon föder deras dotter Emma.
Men deras förhållande är inte så ljuvligt och underbart som det kanske verkar, utan tvärtom, den omtänksamma och romantiske man som hon förälskat sig i är inte den samme längre. Han har börjat att visa en annan sida av sig själv, han hotar, slår och våldtar. Maria försöker att lämna honom ett flertal gånger, men han tvingar henne att stanna kvar.

Efter något år träffar hon Anders, som hon sedan flyttar ihop med. Detta gör hennes före detta man rasande av ilska, och han börjar med hotelser, mordförsök och misshandel. Maria, Anders och Emma tvingas då att flytta runt i sverige för att gömma sig från honom, men han och hans gäng lyckas alltid att hitta dem. Till slut så fanns det bara en utväg, de måste lämna Sverige.

3 kommentarer:

M sa...

Den verkar oerhört spännande. Är den segläst?

Lisa sa...

Jadå det är defenitivt en bra bok. segläst tycker jag inte att den är,snarare tvärtom. och jag tycker absolut att den är läsvärd!

Idap sa...

Lisa läste en bok av Liza ;) hihi.. Låter som att du gillade den mycket i alla fall, bra det! :)